diagnose op vermogensbank

Met het meten van het vermogen kunnen we de afgegeven motorcapaciteit vaststellen. En dat is niet het enige. De uitkomsten van een vermogensmeting of een ritsimulatie worden ook gebruikt als hulpmiddel bij problemen met o.a. het rijgedrag, het brandstofverbruik of de uitlaat.

Diesel Center Kleinjan beschikt over een van de meest geavanceerde vermogensbanken: de MAHA MSR500. Meer informatie hierover vindt u onder Techniek – Vermogensbank.

Een vermogensbank (ook wel rollenbank genoemd) is een testopstelling waarbij het voertuig rollen aandrijft die onder de vloer zijn gemonteerd. Door de koppeling aan elektronische bediening, geavanceerde meetapparatuur en speciale software kunnen we het geleverde vermogen en de koppel nauwkeurig meten onder alle gesimuleerde omstandigheden. Dit kunnen we op alle 4 wielen afzonderlijk meten. Ook kunnen we zien hoe de verhouding is van het vermogen naar de voor- en achterwielen.

Diesel Center Kleinjan kan ook vermogensmetingen uitvoeren aan elektrische en hybride voertuigen. We kunnen zelfs de terugwinenergie voor u meten.