Home of diesel

In Nederland is Diesel Center Kleinjan een van de weinige specialisten in dieseltechniek die officieel zijn erkend door zowel Bosch, Delphi, Denso als VDO. Ons familiebedrijf is gestart in 1961 en heeft de brede ontwikkeling van de dieseltechniek van dichtbij meegemaakt. De overlevering van deze kennis en de passie voor dieseltechniek is deels ook de kracht van ons bedrijf. Als specialist en partner in de dieselsector zorgen we ervoor dat onze kennis voortdurend up-to-date is. En dat we gebruik maken van een eersteklas technische uitrusting. U kunt bij ons terecht voor zowel de oudste als de nieuwste dieseltechniek. En voor alles wat daartussen zit. Naast de automotive zijn we gespecialiseerd in de landbouw, industrie en pleziervaart.

Verhuizing naar Rudolf Dieselstraat

2002

Verhuizing naar Rudolf Dieselstraat

In 2002 is er een compleet nieuw pand gebouwd op industrieterrein 't Lochter in Nijverdal. Omdat ons pand een van de eerste kavels was op dit industrieterrein mochten we meedenken over de straatnaam. Vandaar ons toepasselijke adres: Rudolf Dieselstraat 20.

Overname door Hendri Kleinjan

1979

Overname door Hendri Kleinjan

In 1979 neemt Hendri Kleinjan, de zoon van Gerrit, het bedrijf over, inmiddels is Kleinjan ook al officieel als Bosch dienst geaccrediteerd. Hendri zal het bedrijf leiden tot zijn zoons Martin en Ronald het van hem overnemen in 2014. Gedurende deze jaren zal de revisie een steeds grotere rol gaan spelen, uiteindelijk wordt de afdeling automaterialen afgestoten naar de firma van Rijn. De dieseltechniek evolueerde flink in deze jaren van de ouderwetse mechanische dieselpomp naar elektronisch geregelde systemen. Om bij te blijven is er flink ge├»nvesteerd in cursussen en diagnose apparatuur om de elektronica in de auto's uit te kunnen lezen.  

Oprichting door Gerrit Kleinjan

1962

Oprichting door Gerrit Kleinjan

Al in 1962 wordt het familiebedrijf Kleinjan opgezet. In eerste instantie worden alleen automaterialen verkocht. Het bedrijf bevindt zich dan aan de Salomonsonstraat in Nijverdal maar groeit al snel uit zijn voegen. In 1971 wordt daarom verhuisd naar een groter pand aan de Grotestraat waar de firma Kleinjan naast de verkoop van onderdelen zich ook steeds meer toelegt op de revisie van startmotoren en dynamo's. Halverwege de jaren zeventig begint ook de dieselrevisie op gang te komen